PL

Asia / Europe / North America


Actionlab - Creative Alchemy. Turning Corporate Minds into Organizational Gold.
             
    A story   Miértek?   Hogyanok?

       
    Döntéskontroll  
       


- Főnök, szeretnék egy gyorsat beszélni veled, ráérsz?
- Két perc múlva kezdődik egy megbeszélésem, nem hinném, hogy…
- Ó, az biztos elég lesz, csak egy jóváhagyást szeretnék kérni.
- …
- Egy ügyfélnek küldeném ki a szokásos ajánlatot, ugye mehet?
- Attól függ… Manapság már nincsen olyan, hogy szokásos ajánlat.
- Jó, de ez a verzió a múltkor is működött, igazából nem hinném, hogy bármit kéne módosítani rajta.
- Mekkora cégről van szó? Mi a potenciális volumen? Mióta vannak a piacon? Volt-e kapcsolatunk korábban? A konkurencia is ad ajánlatot? Soroljam?
- Én úgy gondoltam, hogy mivel már olyan sok energiát beletettünk az alap-ajánlatunkba, most már használjuk is azt! Meg szerintem úgyis reagál az ügyfél valahogy, ha módosítani szeretne.
- Kivéve, ha kap egy jobbat mástól és nem látja reálisnak, hogy velünk megegyezzen. Amire felkapjuk a fejünket, már le is szerződött a konkurenciával.
- Na de Főnök, a múltkor is összejött így az üzlet…
- Az volna a kérésem, hogy gyűjts információt és gondold át: milyen döntési lehetőségeink vannak az ajánlat kapcsán. Az egyes ajánlatoknak milyen kimenetelei lehetnek és az egyes kimeneteleknek mekkora a valószínűsége. Ezek alapján folytassuk.
- Dehát én azt hittem, hogy…
- Mennem kell. Később folytatjuk.


Miértek?

Egy menedzser 30 fontos döntést hoz egy nap. Nagy részük nem a legjobb döntés.
A megfelelő ügyfelekre koncentrálni, kiválasztani az ideális partnereket vagy munkaerőt, megfelelően reagálni egy értékesítési helyzetben, megoldani egy konfliktust. Minden percben döntéseket hozunk. Ezen döntések nagy része jobb is lehetne. Miért? Mert az emberek túl gyakran az érzelmeik, vágyaik vagy a jó öreg rutin alapján döntenek. A tréningünk egy radikálisan más szemléletet kínál a döntéshozatallal kapcsolatban, mégpedig a póker segítségével. A pókerezés és az üzleti élet nem sokban tér el egymástól. Nyomás alatt gyors döntéseket kell hozni, hiányos információ alapján, szűkös erőforrásokról, egy olyan környezetben, ahol rendkívül erős a verseny. Egy rossz döntés és a játéknak vége. Egy jó lépés és nagyot lehet szakítani.

A Döntéskontroll tréningünk abban segít, hogy a munkatársak jobb döntéseket hozzanak.
Ha kell az érzelmeikre, ha kell a racionalitásra támaszkodva. Ha a legközelebbi tárgyaláson emeli a tétet, vagy éppen bedobja a lapot tudni fogja, hogy miért ez volt a legjobb választás. Az Actionlabnél végigjártuk a kötelezőt: információgyűjtés, feldolgozás, szcenáriók elemzése, döntési folyamat. Ami azonban valójában érdekel minket (feltehetőleg nem csak minket), hogy mitől lesz valaki olyan döntés-előkészítő/döntéshozó:
aki nem a problémákat önti csak másokra?
aki kész javaslattal érkezik?
aki pontosan felvázolja a döntési lehetőségeimet, és nem kész helyzet elé állít?
aki képes valószínűségekkel kalkulálni?
aki nem az érzelmi impulzusai vagy a rutinja alapján javasol?
akinek a javaslataiban BÍZNAK a vezetői?
akinek a legtöbb javaslatára az a válasz, hogy OK
aki képes fejlődni a korábbi döntésekből.


Hogyanok?

Póker az üzleti életben
Egy sikeres menedzsernek egészen hasonló – ha nem teljesen ugyanolyan – adottságokra, képességekre és tudatos viselkedésre van szüksége, mint egy nyerő pókerjátékosnak. A pókerasztal a piactér, ahol a játékosok – hasonlóan a cégekhez –képességeik maximális kihasználására törekedve küzdenek a sikerért. Az üzleti döntéshozók és a pókerjátékosok „munkájuk” közben hasonló döntésekkel, dilemmákkal kerülnek szembe. Ezek helyes megoldásához, az elvárt optimum eléréséhez hasonló úton jutnak el, döntési modelljük sok ponton fedi egymást.

Döntéskontroll tréning
A résztvevők elsajátítják a világ legelterjedtebb stratégiai kártyajátékát, a Texas Hold'em nevű játékot. A tanulás és gyakorlása közben megismerik a pókerben rejlő üzleti vonatkozású stratégiai elemeket, fejlesztve ezáltal a tudatos döntéshozatalt, a rendszerelvű gondolkodást – háttérbe szorítva a rutin és az érzelmek szerepét. Jelentős hangsúlyt helyezünk mind a pozitív és a negatív eredményt hozó döntések utólagos elemzésére.

 
Kardos Marcell +36 30 626 6181 | Vitézy Péter +36 70 621 3396 | 1390 Budapest Pf. 153. | actionlab.hu | Honlap: MT