PL

Asia / Europe / North America


Actionlab - Creative Alchemy. Turning Corporate Minds into Organizational Gold.
             
    A story   Miértek?   Hogyanok?

       
    Karizmatikus vezető  
       


- Na ki van itt? A világ legszerencsésebb férje, ismét hazatért!
- Jaj de édes vagy! Mi volt ma a munkában?
- Áh, csak a szokásos. Megvágták a büdzséket, ahogy vártuk. Meg a Károlyék megint csak kötözködtek és halasztanunk kell a projektet. De megoldom, mint mindig. Nálad? Inkább te mesélj!
- Tomika hozott egy ötöst matekból. De hogyhogy kötözködtek? Mi történt?
- Úgy gondolják nem értem meg őket. Én meg azt látom, hogy akármit mondok, nem fogadják el. Már csak azért sem. És még ők tartanak engem negatívnak és merevnek.
- Ne aggódj drágám, biztosan rendbe jön! Tudsz te olyan pozitív és inspiráló lenni!
- Tudod mi jár mostanában gyakran a fejemben? Hogy amikor kiskoromban a nagypapámmal bent jártam a Hivatalban. Ő volt A főnök. Gyakran engem is bevitt. Persze még csak 10 éves voltam, nem nagyon értettem, hogy pontosan mi történik. De tudod mire emlékszem? A kisugárzására. Hogy olyan pozitív és jó hangulat volt körülötte. Hogy bárhova belépett, olyan kedélyesen fogadták. Persze viták, meg problémák ugyanúgy akadtak, mint manapság. Előfordult, hogy keményen lépett fel, de valahogy mindig megmaradt körülötte az… az… aura. Az emberek nehéz helyzetben is elfogadták és mögé álltak. És persze mindig sztorizott, mesélt a munkatársaknak is, tudod, amolyan jelenség volt. Mosolygott és mosolyogtak körülötte, lángra gyújtott másokat is.
- Hogy jutott ez most eszedbe?
- Hát tudod azon töprengek, hogy mi lehetett a titka… Hogy így tudott hatni másokra. Hogy vajon… Vajon tudnám- e én is így csinálni. Inspirálni és vezetni őket, ahogyan ő tette.


Miértek?

Ismer olyat, aki nagyon ért a szakmához, jól vág az esze, viszont hiába nevezték ki, sohasem lesz Vezető?
Ritkán látunk olyan főnököt, aki a kollegáit – akár szemtől szemben, akár a teljes csapat elé kiállva - maradéktalanul képes inspirálni és irányítani. Miért nem evidens, hogy mit és hogyan kell mondania, ahhoz hogy egyszerre legyen érdekes, emlékezetes és motiváló? Az ok egyszerű: sem az iskolában, sem otthon nem tanították meg, hogyan kell karizmatikusan viselkedni. A szerencsések láttak jó példát.

A szerencséhez nem úgy állunk, mint sokan, ezért fejlesztettük ki a Karizmatikus Vezető tréninget. A párkapcsolati ismerkedés pszichológiáját hozva párhuzamként. Egy vezető minden pillanatban szerepel. Akár örül neki, akár nem, akár lehetőségnek éli meg, akár fenyegetésnek fogja fel.

Egy munkanap minden percében véleményt alkotnak viselkedéséről. A XXI. századi vezető felismeri azt, hogy én-azonos, karizmatikus viselkedésével nyomot tud hagyni környezetében. Egyetlen jól eltálalt mondat vagy történet dönthet egy megbízás elnyeréséről, egy beosztott karrierjéről, egy csoportos műhelymunka eredményességéről.

Túllépni a kishitűségen, gyorsan és magabiztosan kezelni a váratlan, esetleg ijesztő helyzeteket, könnyed beszélgetést kezdeményezni egy konferencia szünetében, frappánsan válaszolni egy támadó kérdésre, felkelteni és fenntartani az érdeklődést magunk iránt. A karizma az, ami miatt bizonyos embereket követnek és nem pusztán végrehajtják a kéréseiket vagy éppen az utasításaikat. Amennyiben a vállalat célja, hogy a külső partnerek számára vonzó jelenség legyen, a karizmatikus menedzserek és vezetők nem hiányozhatnak a képből.

A szociálpszichológia segítségével visszanyúlunk az ismerkedési helyzetek legfontosabb tapasztalataihoz. Olyanokhoz, amikor nagy személyes tétje volt, hogy „bejövünk”-e a másiknak. Találtunk egy módszert, hogy megcáfoljuk a kétkedőket. Hogy akár a nyusziból oroszlánt csináljunk, olyat:
aki helyzet-független önbizalommal bír bármilyen személyközi helyzetben
aki meggyőző helyett/mellett lenyűgöző
aki energiát ad egy tárgyalónyi, vagy akár egy konferenciateremnyi embernek
aki én-azonos pozitív nyomot hagy, ami távollétében is működik
aki képes behozni a szenvedély vonzerejét


Hogyanok?

Ha tetszik, ha nem
A Karizma program társas működésünk alapkérdéseivel foglalkozik. Túllépni a kishitűségen, gyorsan és magabiztosan kezelni a váratlan, esetleg ijesztő helyzeteket. Könnyed beszélgetést kezdeményezni egy konferencia szünetében, frappánsan válaszolni egy támadó kérdésre, felkelteni és fenntartani az érdeklődést magunk iránt. Egy tipikus példával élve: a liftbe lépve találkozunk a nemzetközi cégcsoport első számú vezetőjével, aki megkérdezi, hogyan mennek a dolgok a házunk táján. Mit tudunk érdekeset, fontosat, emlékezeteset mondani neki a nyolcadik emelet és a földszint között, hogy emlékezzen ránk?

Karizma tréning

- Legyél már karizmatikusabb!
- Köszönöm, megpróbálom.

Az, hogy milyen nyomot hagyunk, nagy részben rajtunk múlik és nem másokon. Ennek a gondolatnak a befogadásához fejleszthető mintákra szedjük a karizmát és szokatlan helyzetekben teszteljük a meglevő képességeket. A tapasztalatokra építve célozzuk az én-azonos karizma erősödését. Megtanulunk bemutatkozni. Magunkat a céget, a területet, úgy, hogy arra még emlékezzen is a másik. Behozzuk az üzleti tárgyalásokba a történetmesélést. Rengeteget gyakorlunk, ahol a résztvevők számára ismeretlenek adnak strukturált visszajelzést arról, hogy milyen nyomot is hagytak bennük.

 
Kardos Marcell +36 30 626 6181 | Vitézy Péter +36 70 621 3396 | 1390 Budapest Pf. 153. | actionlab.hu | Honlap: MT